Optometrie

Bij Zeezicht Optiek & Audiciens werken HBO opgeleide oogmeetkundigen (optometristen) in een modern refractiecentrum.

Met behulp van een flinke dosis kennis en jarenlange ervaring, in het ziekenhuis en oogkliniek en de nieuwste technieken kan zowel het oog als het oor op allerlei aspecten worden onderzocht.

Onze optometristen zullen u graag adviseren over de gezondheid van uw ogen en eventuele correctie- of hulpmiddelen middels bijvoorbeeld een nachtlens, harde of zachte lenzen, low vision of een bril.

Oogmeting

Bij veel opticiens wordt de brilsterkte bepaald om weer scherp te kunnen zien. Wij gaan hierin verder!! Bij Zeezicht Optiek & Audiciens worden alle onderzoeken altijd uitgevoerd door een HBO opgeleide optometrist en kijken wij niet alleen naar de bril sterkte maar ook naar de gezondheid van het oog en de samenwerking van de ogen.

Contactlenzen

Er zijn heel veel contactlenzen op de markt. Welke lenzen voor uw ogen het meeste geschikt zijn kunnen wij, samen met u, tijdens een contactlens onderzoek bepalen.

Klik hier voor meer informatie over nachtlenzen
ZeezichtMeten

Optometrisch onderzoek

Bij een optometrisch onderzoek worden bepaalde aspecten van het oog in detail onderzocht. Daarbij worden doelgerichte testen gedaan voor specifieke oogafwijkingen. Soms worden hierbij pupilverwijdende druppels gebruikt. Mocht het nodig zijn dat er door een oogarts naar uw ogen wordt gekeken dan zullen onze optometristen contact opnemen met de oogartsen van het ziekenhuis en u daar naar doorverwijzen.

Vervolgonderzoek

Vervolgonderzoek wordt gedaan na doorverwijzing van de huisarts of oogarts. Hierbij worden specifieke klachten nader onderzocht en een behandeltraject ingezet.